Just nu: Få en 4G/5G router på köpet värde ca 4000 kr om du skaffar obegränsat mobilt bredband från 3 med 24 månaders bindningstid. Läs mer här.

Tele2 logo

5G hos Tele2

Trots att Tele2 bygger 5G-nät tillsammans med Telenor, inom ramen för Net4Mobility, har Tele2 lanserat 5G-nätet i fler städer än Telenor. I dagsläget erbjuds “5G-hastigheter” i ett 30-tal svenska städer och stora delar av Stockholm. Tele2 har dock inte offentliggjort någon mer exakt tidplan för nätets utbyggnad än så.

Se Tele2s 5G-täckning här.

5G-abonnemang hos Tele2

Av Tele2:s fem mobilabonnemang för privatpersoner är de tre med mest surf förberedda för 5G. Det innebär att om du tecknar ett abonnemang med 25 Gbit surf eller mer, så är abonnemanget redan klart för 5G. Precis som hos alla operatörer krävs dock att du även har en mobil som kan hantera 5G för att du ska kunna ta del av 5G-nätets höga hastigheter och stabila uppkoppling. Är du på jakt efter företagsabonnemang med 5G så ingår detta i alla Tele2:s abonnemang för företag. Se Tele2s hemsida för alla abonnemang.

5G-telefoner hos Tele2

Även hos Tele2 finns ett ganska stort utbud av 5G-mobiler. Samsung, Sony, Apple och Xiaomi är de mest kända varumärkena som stoltserar på Tele2:s 5G-sida. Men även om du har en telefon som är 5G-kompatibel idag kan det vara bra att kolla om du behöver uppdatera mjukvaran i telefonen för att 5G ska fungera. Se Tele2s utbud av telefoner.

5G för olika branscher

Precis som Telenor har Tele2 tagit fram ett antal scenarion (eller rapporter) kring hur 5G påverkar samhället i stort och även specifika områden och branscher. Det handlar om allt från personligare shopping till förbättrade trafikflöden och smartare logistik. Här finns mängder av möjligheter till fördjupning inom 5G-området för den som är intresserad.

Följ utbyggnad & täckning av 5G hos Tele2 på deras täckningskarta

Undrar du när 5G kommer och hur utbygganden ser ut så bör du besöka Tele2s täckningskarta.