Just nu: Få en 4G/5G router på köpet värde ca 4000 kr om du skaffar obegränsat mobilt bredband från 3 med 24 månaders bindningstid. Läs mer här.

Telenor logo

5G hos Telenor

Med sina knasiga reklamfilmer med framtidskänsla är Telenor den aktör som gått ut hårdast när det gäller marknadsföringen av 5G. Flygande tandborstar, uppkopplade solhattar och hologram i badkaret kanske inte är det första du tänker på när du hör 5G, men det är onekligen kittlande för alla tekniknördar.

Telenor bygger sitt 5G-nät tillsammans med Tele2 i ett gemensamt bolag som heter Net4Mobility. Telenor har gått ut med att de lanserar 5G på en ort först när de täcker 50 procent av stadskärnan och kan erbjuda hastigheter i närheten av 1Gbit/s.

Därför är Stockholms innerstad idag den enda orten där du kan använda 5G från Telenor. Arbetet med att bygga ut nätet pågår dock febrilt och 36 orter står på kö för lansering och målet är att 99,9 procent av Sveriges befolkning ska kunna surfa på Telenors 5G-nät i slutet av 2023.

Se Telenors 5G-täckning här.

5G-abonnemang hos Telenor

Telenor erbjuder idag sex olika mobilabonnemang där tre av dem är förberedda för 5G (eller redan nu fungerar där Telenors 5G-nät har öppnat). De abonnemang som benämns som 5G-redo är de som har mer än 30 Gb surf. Precis som hos alla andra operatörer krävs att du även har en mobil som klarar 5G för att du ska kunna dra nytta av hastigheten i 5G-nätet. När det gäller abonnemang för företag är Telenors företagsabonnemang också förberett för 5G. Se Telenors hemsida för alla abonnemang.

5G-telefoner hos Telenor

Precis som hos övriga operatörer hittar vi ett relativt brett utbud av 5G-mobiler hos Telenor. Här finns både Apple, Samsung, Xiaomi, Sony och Motorola. Även Telenor har ofta kampanjer på olika typer av tilläggstjänster när du köper en telefon eller tecknar ett abonnemang. Det kan handla om allt från att du får ett par hörlurar på köpet eller halva priset på någon streamingtjänst under ett år. Se Telenors utbud av telefoner.

Branschrapporter om 5G för företag

Telenor har tagit fram ett antal rapporter för olika branscher där man bland annat trendspanar för att se hur 5G kan påverka ditt företag och din bransch. Rapporterna finns att beställa för nedladdning på Telenors hemsida och de handlar bland annat om handel, tillverkningsföretag och samhället i allmänhet. Det är intressant läsning oavsett om du driver företag eller bara vill lära dig mer om hur 5G kan komma att påverka oss alla.

Följ utbyggnad & täckning av 5G hos Telenor på deras täckningskarta

Undrar du när 5G kommer och hur utbygganden ser ut så bör du besöka Telenors täckningskarta.