Just nu: Få en 4G/5G router på köpet värde ca 4000 kr om du skaffar obegränsat mobilt bredband från 3 med 24 månaders bindningstid. Läs mer här.

Tre logo

5G hos Tre

Tre var en av de första operatörerna som erbjöd sina kunder att testa på 5G. Sedan de började utbyggnaden under 2020 har över 450 nya 5G-master installerats och under 2023 räknar man med att majoriteten av bolagets kunder ska ha tillgång till 5G.

Från start har Tre fokuserat på storstadsområdena för utbyggnaden av 5G-nätet. I skrivande stund har sju städer tillgång till 5G via Tre. Dessa är Stockholm, Malmö, Lund, Helsingborg, Uppsala, Västerås och Göteborg. Enligt uppgifter från Tre har 16 procent av Sveriges befolkning tillgång till 5G i Tre:s nät redan idag.

I steg två kommer Tre bygga ut 5G-nätet i städer som har fler än 20 000 invånare. Utbyggnaden börjar alltid i stadskärnan och går sedan längre och längre ut från stadens mitt.

Se Tres 5G-täckning här.

5G-abonnemang hos Tre

Tre erbjuder idag fyra olika abonnemang där det ingår olika mycket surf; från 5GB/mån till obegränsad surf. Alla abonnemang, förutom det minsta, är förberedda för 5G-nätet. Det innebär att om du tecknar ett abonnemang från 15 GB/mån och uppåt så får du tillgång till 5G-nätet hos Tre när du har täckning. Det förutsätter såklart att din mobil (eller den enhet du använder) också har stöd för 5G.

Det kan vara värt att notera att informationen här ovan gäller privatabonnemang. Om du är på jakt efter ett företagsabonnemang som har Tre i dagsläget även abonnemang som stödjer 5G för företag. Se Tres hemsida för alla abonnemang.

5G-telefoner hos Tre

Som vi nämnt tidigare måste du ha en telefon som kan hantera 5G för att kunna nyttja 5G-nätet överhuvudtaget. Hos Tre hittar du en ganska rejäl samling med 5G-telefoner från de allra största tillverkarna. Här finns bland annat modeller från Apple (olika versioner av iPhone 12 och nyare) och lurar från Samsung där bland annat de nya vikmodellerna finns som är förberedda för 5G-tekniken. Även Sony, Motorola och Xiaomi finns att välja på för dig som är på jakt efter en 5G-telefon hos Tre. Se Tres utbud av telefoner.

Följ utbyggnad & täckning av 5G hos Tre (3) på deras täckningskarta

Undrar du när 5G kommer och hur utbygganden ser ut så bör du besöka Tres (3) täckningskarta.